beats by dre cheap

Postovi

Strašno me iritira ovaj sigurnosni kod kada pišem postove.
Jednostavno, nekada neće, nekada hoće. Nekada vidim šta piše. Nekada ne!

Kojeg klinca je to uopšte uvedeno?

Od danas počinjem da učim.
Završiti ću ovaj fakultet ali idalje neću shvatiti zbog čega učimo historijski razvoj svake grane prava?
Znači, jedva čekam, zapravo živim za dan kada će me u sudnici, tužitelj ili sudija pitati " Molim Vas recite mi gdje se kazna lišenja slobode prvo primjenjivala i kako je nastala?"

To je ono što karakteriše naše obrazovanje. Obrazovni sistem će izbaciti masu teoretičara prava što je jako pogrešno i žalosno.
Znam toliko dobrih, uspješnih, jakih studenata koji evo nakon ovog semestra će ipak zastati i upitati se šta oni znaju?

Npr ja prošle sedmice, dobijem ponudu da napišem, kako je vlasnik jednog privrednog društva tražio "ponudu za uspostavljanje poslovne saradnje". I fino ja njemu objasnim značaj ponude, da ako druga strana prihvati da dolazi do zaključenja ugovora te da on mora ispoštovati sve što je napisano u ponudi itd itd. Kaže on meni, neću to, ja bih nešto nakon čega će oni pristupiti u pregovore sa nama. I ja NE ZNAM ŠTA JE TO!

Počnem guglati i dođem do rješenja: PISMO NAMJERE ZA USPOSTAVLJANJE POSLOVNE SARADNJE. Nikad na fakultetu nismo to ni spomenuli a kamoli učili ili radili. Ali bitno je da su oni nas prali na ruke sa ugovorom o međunarodnoj prodaji robi, o nekakvim konvencijama iz oblasti patenta i žiga, oznaka geografskog porijekla, historijskim razvojem svake grane prava i masom sličnih nepotrebnih gluposti!

Helem, istražim ja to, sastavim i super prođe.
Ponosna sam na sebe.
:D


Zapustene stranice starog dnevnika
http://habanera.blogger.ba
10/03/2014 10:28