beats by dre cheap

S brda, s dola

Pisanje nakon tri godine.
Bože, kakvih sve gluposti ima na ovom mom blogu.

Smijeh i smijeh.
Ne bih komentarisala, sve što piše je moje ili je bilo moje, dio neke moje ličnosti, nekada, možda i sada ali još uvijek ne znam.

Približava se kraj mog studiranja. Jako uspiješnog. Ali o tome nekom drugom prilikom.

Danas sam se onesvijestila po drugi put u životu. U kombiju i to Grasovom, dužine nekih 7metara i širine neka 3 metra u koji se uguralo nekih 30tak duša, pretežno penzionera. A penzioneri ko penzioneri, da ih je 2x više tražili bi da se zatvore svi prozori, da ih propuh ne "ubije". Neka od starih bosanskih mudrosti, izrečena nekada, danas se prenosi.
No hajde, isti ti su mi pomogli, jer slijedećeg čega se sjećam je da sjedim i da me umivaju.
Čitav dan boli glava. Tijelo kao da nije moje. Tegoba. Sutra će biti bolje.

Još jedan dan odmora mi ističe. Ne znam da se odmaram. Kada imam obaveza, imam hiljadu ideja šta bih radila kada ne bih morala da trčim za rokovima i da ih poštujem. Sada, ništa više od neke dobre kupke, pedikure, manikure i knjige mi ne pada na pamet.
A i nisam sa parama da bih mogla negdje otputovati.

Nadam se poslu kad završim fax, kao i većina omladine.
Ne nadam se poslu zbog svog prosjeka koji me označava kao studenta generacije niti zbog svih svojih kvaliteta koje posjedujem već jednostavno jer vjerujem da sam jebeno srećna i da ću biti.
Valjda je to ono što je bilo ključ dosadašnjeg uspjeha pa se nadam da će idalje biti.

Emotivno devastirana. Prazna.
Popuniti će se i ta praznina s vremenom.
Amin.

Ukrajnina je zajebala Bosnu sa ovim protestima. Valjda jer joj na leđima sjedi Rusija. Opaka situacija. Ali CNN i američki mediji su mi smiješni.
EU još više.
Dajte, ne šaljite mi te poruke mira kada iza toga stoji nešto drugo: Ukrajina uzmi naš kredit, mi ćemo te progutati, pardon, progurati.

Sutra odoh u čitaonu Bošnjačkog Instituta, čitati knjige, članke. Ne znam ni sama. Ali ni na odmoru ne mogu bez knjige. Valjda u krv se uvuklo sve to.

Zapustene stranice starog dnevnika
http://habanera.blogger.ba
25/02/2014 23:25