Zapustene stranice starog dnevnika

10.03.2014.

Ne možeš da znaš dok ne probaš

Tačno tako. Da mi je neko prije par godina rekao da ću imati aferu, ljubavnika, rekla bih mu da je lud. A da mi je rekao da će mi takva vrsta odnosa odgovarati, rekla bih mu da je totalno lud.

No sve moje propale veze imaju jedan te isti razlog koji se zove moja emotivna nestabilnost. Prijateljica bi tome dodala i to što biram muškarce koji su poprilične šifre. A najbolji prijatelj je rekao da je to sasvim normalno, ljubazno me zamolio da se osvrnem oko sebe i uočim da se družim sa čudacima, da sam i ja čudak i da jednostavno mogu funkcionisati samo sa nekim takvim.

 A on jeste. Rodrigo je takav. Čudan smo mi sklop. Toliko se dugo viđamo a tek prošle sedmice smo uvidjeli koliko malo jedno o drugome znamo a tako dobro funkcionišemo. Pažnja: naša " veza bez obaveze" nije klasična koja uključuje sex, zapravo sexa nema! Samo izlasci, duge šetnje, još duži razgovori, poneki strasni poljubac u prolazu i to je to. S vremena na vreme :)

Elem, naše teme uglavnom se svode na neku vrstu debate između dvije osobe sa različitim stavovima povodom nekih historijskih, aktuelnih i drugih dešavanja. Vode se nadugo i naširoko rasprave o uticaju navika, emocija, morala i običaja na fomiranje ličnosti. Rasprave o pogledima na budućnost. To su naše teme koje se protežu kroz pet, šest sati. Sve se to poprilično lijepo i zalije sa nekim dobrim pićem. No ovaj put, nisam naručivala piće. Naručivala sam hrabrost. " Da li se možeš zamisliti sa mnom?" " Da, mogu, ali ja idem, znaš i sama" " Samo pitam, željela sam da znam. Znaš i sam da trenutno nisam ni ja za veze, ali mislim da bih i ja mogla sa tobom da se zamislim" " Pa hajmo nešto između?" " Šta je između ovoga što imamo i veze? " " Jednom sedmično da se viđamo, redovno" " Dogovoreno "

Rodrigo je nešto novo u mom životu. Nešto što je ušlo spontano i zadržalo se krajnje neočekivano. Dva ludaka. Ja emotivno nestabilna, on koji konačno traži i gradi sebe. Oboje nesigurni po pitanju veze. Čak i mislim, zapravo sam sigurna da bi mi veza zeznula ovo što imamo. Znam sebe, sve mi dojadi. Ne bih imala ovakve emocije, ovakav osjećaj privrežnosti da smo u vezi. Uzimala bih ga zdravo za gotovo. Sada, uživam u svakom momentu. Dodiru, poljupcu. Svakom pogledu, smiješku. I sviđa mi se, sviđa mi se kako priča sa mnom, kako me gleda i kako me ljubi. Ali da odnos prenesem na neku veću stepenicu, da mu se skroz predam, i dušom i tijelom. Nisam spremna, nisam sposobna da dijelim posteljinu sa nekim ko nije moj, čitav! Taj odnos može doći na red, samo i ako, ovo nešto izraste u nešto više. A Njemačka će test biti. Nas, i da li uopšte postojimo mi?

Ovo je nešto što sam željela da i probam, na kraju krajeva.
Da vidim , da upoznam i tu vrstu odnosa.
Možda baš na ovaj način shvatim šta mi treba, šta želim.
Zapravo ja testiram svoje emocije, istražujem neku drugu stranu svoje ličnosti.
On nije pokusni kunić jer želim ga kraj sebe, lijepo mi je sa njim.
I puno mi je ljepši ovaj način na koji se upoznajemo. Mi upoznajemo jedno drugo onakvim kakvi jesmo i ne stvaramo slike jedno o drugom na osnovu onoga šta ko kaže i šta on/ja kažemo.
I vjerujte, sigurna sam, da se na ovaj način potpuno može netko upoznati.

Čovjeku ako daš slobodu, tek tada vidiš kakav je, kakve su mu granice, ko je on i šta hoće.
Ja hoću tebe, na ovakav način. Ni više a ni manje no što te sada imam.

Zapustene stranice starog dnevnika